Schakklubben av 1911

Årsberetning for for året 2003.

 

Generalforsamlingen ble avholdt den 22. februar 2003 i klubbens spillelokaler i Ullevål Hageby Seniorsenter. Følgende styre ble valgt: Johs. R. Kjeken (formann), Harald Furnes (kasserer), Roaul Abrahamsson (ny, turneringssjef), Torstein Bae (sekretær), Odd Gunnar Heitun (materialforvalter) og Tore Garberg (nestformann). Fred Westerby ble valgt til å revidere klubbens regnskap med Anders Sørjordet som vararevisor.

Vårt æresmedlem Finn Møller gikk dermed ut av styret der han har sittet lenger enn noen har oversikt over. Han har imidlertid fortsatt med å ivareta materialforvaltervervet i det Odd Gunnar Heitun, som ønsket avløsning som turneringssjef, har fortsatt som ansvarlig for oppdatering og vedlikehold av klubbens hjemmesider på internett. Dette var en arbeidsfordeling som årsmøtet ble informert om.

 

Årsberetningen og regnskapet for 2002 ble godkjent.

 

Det er avholdt ett styremøte i perioden, og som vanlig har spørsmål angående den daglige drift blitt avgjort gjennom uformelle samtaler på klubbkveldene og via e-post.

 

Klubben hadde ved årets utgang 52 hovedmedlemmer, en økning med 2 i forhold til året før. I tillegg hadde vi to bimedlemmer.  Det er gledelig at det stadig dukker opp nye medlemmer i klubben, og at medlemstallet øker selv om vi på grunn av flytting og av andre årsaker også mister medlemmer.

 

Aktivitetene på spillekveldene har hele perioden vært ledet av sittende turneringssjef, og Heitun har sørget for løpende oppdatering av resultatene på internett.

 

Også dette året har Torstein Bae vært klubbens ledende spiller. Innen klubben har Bae gått til topps både i det ordinære klubbmesterskapet som ble spilt i vårhalvåret, i KM i hurtigsjakk og  KM i lynsjakk,  samt i høstturneringa. Som klubbmester ble han dermed vinner av "Haakon Opsahls pokal" for sjuende år på rad.

Lyn- og hurtigsjakkcupen, sammenlagtturneringen for samtlige "offisielle" lyn- og hurtigsjakk-turneringer i klubben, ble vunnet av Roaul Abrahamsson foran 31 andre spillere. Resultater fra de viktigste av klubbens turneringer følger som en del av denne beretning, klippet fra Heituns  nyhetsbulletin.

 

I Østlandsserien sesongen 2002-03 deltok klubben med tre lag. "1911 I" startet etter nedrykk i forrige sesong igjen i 2. divisjon, og igjen gikk vi til topps med opprykk som resultat. "1911 II" ble nr. 7 i 3. div. avd. C og "1911 III" kom på 5. plass i 4A. Den 25. mai spilte vi en dobbeltrundig lagkamp mot Nittedal SK over seks bord der resultatet ble 4,5-7,5 i vår disfavør. Dette var lagt opp som trening til NM-lag finalen der vi deltok med et lag i åpen gruppe. Etter å beseiret vår treningspartner Nittedal 4-1 i siste runde kom laget på 9. plass av 17 med nøyaktig 50% score.

Lars Hansens vandrepokal til klubbens mestscorende spiller i kamp mot andre klubber ble for året (vår+høst) 2003 igjen vunnet av 1. lagets 1. bordspiller, Torstein Bae.

 

Flere av våre medlemmer har hatt gode resultater i turneringer utenfor klubben. Torstein Bae startet året meget sterkt med å vinne Det åpne NM i hurtigsjakk foran blant andre Simen Agdestein i januar, der Johannes Kvisla vant klasse C.

I Det åpne NM i Oslo i april kom Torstein Bae på 4. plass og fikk som beste Oslospiller tittelen Oslomester 2003.

I NSFs landsturnering ble Johannes Kvisla norgesmester og  Kai Inge Esbensen ble nr. 5 i kl. Lilleputt, og i Kadett B kom Aleksander Omtvedt på 6. plass. Frode O O Urkedal fra 1911U ble norgesmester i Miniputt.

I Norges Grand Prix 2002-03 gikk Johannes Kvisla helt til topp i klasse 5 så vel som i klasse 4.

I Nordisk mesterskap for ungdom på Færøyene i februar ble Endre Larsplass nr. 4/5 i yngste klasse. Kai Inge Esbensen var uttatt til å representere Norge i 12-års klassen i VM for ungdom og scoret 5 av 11.

 

Når det gjelder våre yngre spillere forøvrig viser vi til årsberetningen for vår selvstendige ungdomsavdeling, og nøyer oss her med å konstatere at i NM for ungdom i Sandnes i november var 6 av de 21 medaljevinnerne frå 1911U. Frode O O Urkedal og Endre Larsplass ble norgesmestere.

 

Den 13-14. mai arrangerte klubben for sjette år på rad "ColorLine hurtigsjakk" ombord på danskebåten Oslo-Hirtshals. Det var 53 deltakere og som regnskapet viser ga arrangementet igjen et pent overskudd til klubbkassa.

 

Odd Gunnar Heitun har to ganger i løpet av perioden gitt ut en "Nyhetsbulletin for 1911" som blant annet inneholder terminliste for kommende halvår, resultater fra klubbens turneringer, nyheter og annet "småstoff" til glede for medlemmene.

 

Regnskapet viser også i år et pent overskudd takket være inntektene fra ColorLine-turneringen og egenkapitalen er øket til ca. 40.000 kroner. Økonomien, innen våre beskjedne rammer, er derfor god. Forøvrig vises det til regnskapet.

 

Den 15. desember hadde vi tradisjonen tro årsavslutning i form av et julebord med juletallerken og drikke til. Rekordstort  frammøte vitner om at medlemmene setter pris på denne tradisjonen. Måltidet ble avsluttet med premieutdeling  for klubbens turneringer. Og etterpå var det stor lynturnering.

 

Som en konklusjon vil styret mene vi kan se tilbake på en god periode. Det er flere som bidrar og mange som på sitt område gjør en god jobb. Og i en frivillig organisasjon som vår er vi hele tiden avhengig av at den enkelte er med og yter sitt, og det viktigste i en sjakklubb er at medlemmene møter fram i klubben.

 

 

Oslo den 25. februar 2004.

 

For styret i SK av 1911

 

Johs. R. Kjeken /s

formann