Frode Urkedal Nordisk Mester 2019!

Frode slår Westerberg, Sverige under Nordisk 2019. Foto: Anniken Vestby

Så er det klart – Frode har vunnet det pågående Nordisk Mesterskap 2019 her i Sarpsborg! En sterk prestasjon, med 8p på 9 runder og en avsluttende remis mot Kristian Stuvik Holm gjør at vår stormester nå kan forberede seg både til FIDE World Cup – neste steg i syklusen frem mot VM-match mot Magnus Carlsen i 2020, og til cupspillet i det kommende offisielle VM i Fischer Random sjakk med finale på Høvikodden i oktober i høst.

Vi gratulerer!

Styreuttalelse i Offerspill Sjakklubb-saken

I et styremøte i SK 1911 i SK 1911 onsdag 26.6 ble det fattet et vedtak i forbindelse med den nyopprettede Offerspill Sjakklubb, der Magnus Carlsen er initiativtager sammen med noen andre, og der visstnok vel 1000 medlemmer allerede har meldt seg inn, hvorav flere i form av overgang fra andre klubber. Noen av disse overgangene kommer fra SK 1911.

Styret fattet følgende vedtak, med 4 stemmer, en avholdende og en ikke til stede:

«Styret i SK 1911 mener det er grunnleggende i vårt medlemsdemokrati at penger ikke kan kjøpe innflytelse. På denne bakgrunn mener vi det blir feil om Offerspill SK, hvor kontingenten for 1000 medlemmer er betalt av klubbens leder, får delegater for slikt medlemstall på kongressen.»

Vedtaket er sendt på email til Norges Sjakkforbund.

Sommeravslutning og medlemsmøte vel gjennomført

Klubbmester 2019 GM Frode Urkedal studerer stillingen mot Tor Arne Hauge under simultanen under sommeravslutningen 17/6. Foto: Geir Nesheim

Mandag 17. juni holdt SK 1911 tradisjonell sommeravslutning på Damplassen, mer godt fremmøte.

I forkant av avslutningen var det først styremøte og deretter medlemsmøte om sommerens kongressak om mulig avtale med Kindred. Medlemsmøtet diskuterte saken, og vedtok deretter å utpeke kongressdelegater med bundet mandat i Kindred-saken, med 16 mot og 7 for. Det gir 3-1 i delegatfordeling dersom SK1911 har mellom 76 og 100 medlemmer per 1.7, noe det nå ser ut til. Styret utpeker så etterhvert de endelige delegatene.

Etter tradisjonell bevertning med pølse m/lompe, diverse drikke osv, ga klubbmester 2019 GM Frode Urkedal en simultanoppvisning mot 12 motstandere – 36 min på hver. Frode vant 10,5-1,5. Per G Svendsen klarte å vinne sitt parti, mens Geir Nesheim spilte remis.

Kvelden ble avsluttet med handicap-lyn (L/H) – full resultatliste vil bli lagt ut senere.

Takk til alle som har deltatt i klubben i vår – og vel møtt igjen til høsten! Høstsesongen starter med 2-kvelders lyn/hurtig turnering (L/H), med første spillekveld mandag 19. august kl 19:11. Høstturneringen i langsjakk (7 runder) har første spillekveld 2. september. Full terminliste for høsten blir lagt ut her på hjemmesiden senere.