Per Gisle Svendsen Klubbmester i Lyn 2019

Årets Klubbmester i Lyn Per G Svendsen (til h) spiller mot sølvvinner Erik Løveid under turneringen på Damplassen 18.11.19. Foto: Geir Nesheim

Mandag 18.11 ble årets KM Lyn spilt på Damplassen, med 8 deltakere. Vinner ble Per Gisle Svendsen, som i 2017 og flere ganger tidligere. Men han fikk hard kamp til døren av fjorårsvinner Erik Løveid, som spilte 1-1 i innbyrdes oppgjør. På 3. plass kom Sven Erik Rognes, som nok kan begynne feiringen av sammenlagtseieren i L/H cupen 2019. Foreløpig sammenlagtliste L/H cupen kan finnes her.

Resultater:
1. og Klubbmester Lyn 2019: Per G Svendsen, 12p/14 partier.
8. Mikael Næss, 3p

I Høstturneringen ble det spilt to partier mandag, bl.a. et fremskutt parti fra runde 7, der Poppe slo Halvorsen og dermed gikk opp på 4,5p på 6 partier. Det kompiserer bildet i innspurten, siden Svendsen, som har 4,5p på 5 spilte partier,  har igjen både hengeparti mot Poppe og siste-rundeparti mot Vogt-Østli, som har 5p på 6 spilte partier. Og bak lurer Erik Løveid, som har 3p på 4 partier og to hengepartier. Her kan altså fortsatt mye skje.

Mandag 25. november holder vår GM Frode Urkedal teori-innlegg om Italiensk Åpning, med påfølgende lynturnering – den siste i årets L/H-cup. Samme kveld spilles også utsatt partier i høstturneringen.

Lyn/Hurtig-Cupen

Vi  ligger litt etteer mht å oppdatere Lyn/Hurtig-cupen 2019, men har planer under utarbeidelse for en bra løsning.

Vi har allikevel en oppdatert sammenlagtliste – se her – som kun mangler sommeravslutningsturneringen fra 16/6-19 for å være fullstendig. Før denne legges inn leder Sven Erik Rognes ganske suverent med 143,5p, foran Mikael Næss på 94,5 og Per G Svendsen med 91,5p. 34 spillere har deltatt i minst en turnering hittil i år. Det gjenstår 2 turneringer – KM lyn i kveld og en lynturnering etter Frode Urkedals Italiensk-innlegg neste mandag 25/11.

Klart for Klubbmesterskap i Lynsjakk 2019 mandag 18.11

Da er det tid igjen for årets KM i Lynsjakk – på Damplassen mandag 18.11 kl 19:11 – fremmøte senest kl 19. Betenkningstid 3 min + 2 sek – rundeoppsett osv ifht deltagelse  (L/H). Senere års premievinnere:
3 Svein Dale

Alvert Vogt-Østli (til v) vinner over Christian Poppe i 6. runde i KM, og inntar dermed delt 1.plass før 7. og siste runde. Foto: Geir Nesheim

I Høstturneringen ble 6. og nest siste runde spilt mandag 11.11, og nå er det kun to spillere med helt i teten: ratingfavoritt Per G Svendsen og overraskelsen, Albert Vogt-Østli (14 år). På behørig avstand følger så 5 spillere på 4 poeng. Svendsen og Vogt-Østli møtes i finale-parti i siste runde mandag 2. desember. Mellom KM Lyn og da kommer vår GM Frode Urkedal på besøk mandag 25.11 og gir en innføring i Italiensk åpning.

Vik – A Selvik (fra runde 6)

Spillerne bes gi beskjed til turneringssjef Erik (eriklveid@gmail.com) om når man kan spille – mandagene 18.11 og 25.11 er mulighet, og dessuten privat. Men noen vil kanskje ha med seg KM Lyn og/eller Urkedals innlegg. Vi minner dog om at alle partier må være spilt før siste runde mandag 2.12.

Noam A Vitenberg Norgesmester igjen

Noam A VItenberg i rød genser vinner klasse B (15-16 år) under NM for Ungdom i helgen

Under NM for Ungdom i Skien helgen 8-10/11 ble det to medaljer på 1911U-spillere. Noam A Vitenberg vant gruppe B (15-16 år) med 6,5p på 7 runder og tok med det sin 2. Norgesmestertittel etter seieren i juniorklassen under Landsturneringen i 2018. Eivind O Risting fulgte opp og tok bronsen i den sterkt besatte gruppe A (17-19 år). Eivind fikk samme poengsum som vinner Gunnar Lund og sølv-vinner Mats Vestby-Ellingsen, men hadde dessverre litt lavere kvalitet. Men altså medalje. Vi gratulerer begge to! Av andre resultater nevner vi Max Dahls fine 7. plass på 5 poeng i klasse C (13-14 år). 1911U stilte med i alt 16 spillere av 303 startende, og var med det 5. største klubb etter Smeaheia (25), Nordstrand SKU (24), og OSSU og Bærum SSU (begge med 17 ). Flott innsats av alle!

På Damplassen fortsetter høstturneringen i morgen mandag 11/11 med 6. og nest siste runder kl 19:11. Partiene er: