God 1911-innsats i Danmark

Politiken Cup/Nordisk mesterskap ble avsluttet i Helsingør i går. Fem 1911ere deltok i den åpne turneringen Politiken Cup (der beste nordiske spiller ble nordisk mester), mens to av våre medlemmer spilte nordisk mesterskap for kvinner samme sted.

I nordisk for kvinner fikk Silje en veldig dårlig start med 1 av 5, men avslutningen med 5,5 av 6 luktet det svidd av. Dermed ble det femteplass på Silje, hvilket var veldig bra hvis man tenker på hvordan det så ut halvveis. Torill fikk ikke til den samme spurten, og endte på 10. plass med 3,5 av 11.

I Politiken Cup hadde Torstein en meget god turnering, og fikk til slutt 19. plass (nr 10 i nordisk) med 7 av 10. Blant de som ble slått, var GM Hillarp Persson (2568) og GM Godena (2547). Dermed er FIDE-ratingen over 2400, og IM-tittelen vil komme på FIDEs neste ratingliste (i oktober). IM-normene var på plass allerede i 2002, men det tok sin tid å få ratingpoengene.

Frode avsluttet pent med seier mot FM Esben Lund (2396). Også Frode gjorde en fin turnering, med 7 av 10 og andreplass i ratinggruppen 2200-2300.

I NM på Hamar ble det «bare» fjerdeplass i lilleputt på Odd Martin, men i Politiken gikk det utrolig godt for 13-åringen. Han spilte mot klart høyere ratede motstandere i alle ti runder, men klarte likevel 5 av 10. Alle motstanderne hadde FIDE-rating, med et gjennomsnitt på 2060. Dette blir dermed Odd Martins rating på neste FIDE-liste (i oktober). Odd Martin vant (selvfølgelig) ratinggruppen 1400-1650.

Også Eivind og Jan-Erik gjorde flotte turneringer, og endte begge på 3,5 poeng. Eivind imponerte med blant annet seire mot to spillere på 1800-tallet, mens Jan-Erik fikk til en kanonspurt med vinster i runde 9 og 10.

Fullstendige resultater finnes på hjemmesiden, der man også kan spille gjennom alle partier