Ny tirsdagsspalte

Klubbens medlemmer er aktive på mange fronter. Nesten hver eneste helg leveres det gode og andre typer resultater i både inn- og utland. Dette fortjener på bli omtalt på klubbens hjemmeside.

Vi planlegger derfor en ny spalte: Tirsdagsspalten. Den skal oppsummere mandagens klubbkveld og begivenhetene fra foregående helg. Etterhvert vil vi forhåpentlig ha bilder og partistoff. Så får vi se hvor lenge ambisjonen holder hva den lover. Vi tar gjerne synspunkter – bruk kommentarfeltet nederst i denne spalten.

Litt fra klubbkvelden i går 25.4, som hadde på programmet 8. og nest siste runde i vårens Klubbmesterskap, med 24 deltakere. I A-gruppen ble det bare spilt 2 av 5 partier. Det ble favorittseire til Risting og Urkedal mot Hjortås og Lindbøl. Før hengepartier er spilt leder Urkedal med 6,5/7 og ett hengeparti, mens Kvisla har 6/6 og Risting 6/7. Underveis har Urkedal måttet avgi en remis til Hjortås, og Risting gått på et tap mot Nesheim. Inge av disse tre har møtt hverandre enda, så det blir en spennende innspurt om klubbmestertittelen for 2016, som avgjøres med siste runde mandag 23.5. I gruppe B vant unge Noam Vitenberg igjen, denne gangen over Erik Shetelig, og leder nå med 7/8 etter 2 remiser mot Fjellestad og Ji Xue. Nærmest følger Fjellestad, som med seier over T Julin i går med sine 5/7 fortsatt har en teoretisk mulighet for å komme ajour med Vitenberg. Også her spilles siste runde 23.5.

I helgen spilte Norge landskamp mot Sverige, og vi hadde tre 1911-spillere blant de 18 norske: Frode Urkedal tok 1,5p/ på 2. bord i åpen klasse og ble med dette beste norske poengplukker der sammen med Tari, mens Torbjørn R. Hansen på 3. bord fikk dårlig uttelling etter offensivt spill, og måtte nøye seg med 0,5/2. På damelaget gjorde Silje Bjerke et meget godt comeback med 2 remiser mot sterke Inna Agrest. Anton, som var med på turen til Vestlandet var sikkert fornøyd! Norge vant suverent sammenlagt. I sideturneringen Stavanger Norway Chess Grand Prix samme sted deltok Eivind Risting som eneste 1911-spiller, og hadde lenge en meget god turnering med bl.a. seier over FM Petter Fossan før det ble et forsmedelig tap i siste runde for Odin Blikra Vea, noe som forvandlet en mulig førsteplass til “bare” en hederlig 5-plass av de 24 spillerne i A-gruppen, med 4p/6. I Stjernens Superlyn søndag tok Aleksander Lindbøl hederlige 6/11 i et sterkt felt, og ble med det best av 4 1911’ere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *