Frode Urkedal drar fra i kampen om KM 2017

Mandag 24.4 ble 8. og nest siste runde i Klubbmesterskapet spilt (se bildet – Svendsen-Kvisla nærmest). I Gruppe A vant Frode Urkedal over Noam A Vitenberg (se bilde, mot veggen nærmest), og leder nå med 1/2 poeng på Johannes Kvisla, som spilte remis med Per G Svendsen. Tittelkampen står mellom disse to, som har et innbyrdes oppgjør pluss noen hengepartier igjen. I gruppe B tapte ledende Geir Nesheim for nærmeste utfordrer Helge Fjellestad, så der kan fortsatt mye skje. I gruppe C gjeninntok Glenn-Robert Monsen teten, etter et par seire på rad. Også der gjenstår det spenning før siste runde.

Vi minner om at alle hengepartier må være spilt før siste runde mandag 22/5.  Foreløpig plan for gjenværende hengepartier er:
K Selvik-Madsen

Boger har ytterligere 3 hengepartier. Det pågår en avklaring for avvikling av disse.

Partiet Kvisla-Rognes i runde 9 spilles privat.

I helgen 28-30/4 arrangerer 1911U NM for Skolelag på Scandic Holmenkollen hotell. Programmet finnes her. 1911 bistår, og vi trenger frivillige/turneringsassistenter. Ta kontakt med turneringsansvarlig Geir Nesheim på geir.nesheim@gmail.com dersom du kan legge inn noen timeverk ila helgen!

Mandag 1. mai er klubben stengt pga helligdag.

Programmet mandag 8/ mai er et innlegg av vår IM Frode Elsness, med tittelen «Hvordan vinne med svart». Undertittel: » Valg av åpning.  Najdorf og skarpt spill eller rolig nedspilling? Eksemplifisert gjennom to egne lagsjakkpartier.» Han kommer til å prate om forberedelser før partiet og generelt og hvordan det forløper i praksis. Det blir en del midtspillstemaer, strategi og variantberegning. Etter Frodes innlegg blir det klassisk lynturnering (5min/parti – inngår i LH-cupen).

Ellers gjorde 1911’erne det bra på Nordstrand i helgen, særlig i Gruppe B (60 deltakere), der Noam Vitenberg gikk bort og vant, med Even Hem på 3. plass og Svein Dale på 4. Også Lucas Ranaldis 2. plass i A-gruppen (34 deltakere) var sterk. Vi gratulerer! Alle resultater:

Nordstrand GP Langsjakk 2017 (21. – 23. April)
Gruppe A
2 Lucas Ranaldi 4 av 5 poeng (samme som vinneren)
13 Aleksander Lindbøl 3 poeng
Gruppe B
1 Noam Aviv Vitenberg 4,5 av 5 poeng
3 Even Elias Yuan Hem 4 poeng (Even vant alle sine partier, men sto over nest siste runde)