20.11. blir det foredrag og simultan i klubben av GM, eksverdensmester og 1911-medlem Rustam Kasimdzhanov

Mandag 20. november får vi fint besøk  på Damplassen av vårt nye medlem stormester Rustam Kasimdzhanov (38 år, FIDE-rating 2676, FIDE-verdensmester 2004-05, fra Uzbekistan, nominert i 1911s Eliteserietropp på 20 spillere for inneværende sesong, spilte remis mot verdensmester Magnus Carlsen i Isle of Man-turneringen i sept-okt i år, som Carlsen til  slutt vant). Rustam skal holde treningsleir for våre unge spillere og eliteserielaget helgen 18-19/11. Han vil så mandag 20.11 på Damplassen holde et sjakkforedrag på ca 1 time, og deretter spille klokkesimultan mot 25 spillere (1 time til hver spiller og 1 time til Rustam på alle partiene). Enkel servering til alle. Gratis for medlemmer, kr 100 for ikke- medlemmer. Påmelding til simultanen til geir.nesheim@gmail.com snarest mulig etter først til mølla-prinsippet. Lesere av denne spalten har et forsprang 🙂

KM i Lynsjakk flyttes til mandagen etter: mandag 27.11.

Mandag 23.10 ble det spilt lynturnering i Lyn & Hurtig-cupen. Etter 2-plass i inneldende spill vant Tor Arne Hauge komfortablet 2-0 i plasseringsfinalen mot Sven Erik Rognes, og knep dermed sesongens andre seier – den forrige kom i februar! Flest enkeltseire i 2017 har for øvrig Johannes Kvisla og Joachim B Nilsen med 3 hver. Trond Jacobsen med en enkeltseier leder klart sammenlagt , og blir vanskelig å ta igjen på de siste tre turneringene, ikke minst fordi Tor Arne på 2. plass skal spille VM senior individuelt i Italia i november. Resultater mandag 23.10:
1. Tor Arne Hauge 4,5p/6 partier i innledende berger, og 2-0 i plasseringsspill
2. Sven Erik Rognes  (5p, 0-2)
3. Raymond Boger (3p, 2-0 over Geir Nesheim)
4. Geir Nesheim (4,5p, 0-2)
5. Trond Jacobsen (2p, 2-1 over Mikael Næss)
6. Mikael Næss (2p, 0-2)
7. Øystein Madsen 0p

Det ble spilt 3 utsatte partiene  høstturneringen. Der vant bl.a. Harald Furnes over Per Gisle Svendsen (midt på bildet bak alle bakspillerne), og inntok dermed delt ledelse med 3,5p/4 sammen med Noam Vitenberg og Max Dahl. Alle partier kan spilles gjennom her.

Mandag 30. oktober spilles partiet K Selvik-Bergan, mens det siste utsatte partiet mellom Balas og Monsen etter planen spilles 20.11. 5. runde spilles 6.11. Runden settes opp tirsdag 31.10. Mandag 30.10 er det for øvrig også presentasjon av parti fra vårt vinnende lag i NM for lag, og deretter lynturnering 3 min + 2 sek (L/H). Detaljer følger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *