Minneord for Richard Birkeland Tøndel (2002-2024)

Richard Birkeland Tøndel i aksjon for SK 1911 under NM Lag i Bergen, mai 2023. Foto: Geir Nesheim

Vi har mottatt det triste budskapet om at Richard Birkeland Tøndel har gått bort.

SK 1911 og 1911Us s mangeårige leder Johs R Kjeken har skrevet følgende minneord:

Richard Birkeland Tøndel (21) har gått bort.

Det er med stor sorg vi har mottatt melding om at Richard har forlatt oss. Han begynte på skolesjakken på Korsvoll skole som 1. klassing og ble etter hvert en flittig turneringsdeltaker. Han kvalifiserte seg til skolelaget til Korsvoll og var med og vant NM for skolelag både i 2014 og 2015. I 2014 gikk laget også til topps i Nordisk mesterskap. Seinere, i 2016, var han med og gjentok bravadene som deltaker på ungdomsskolelaget til Nordberg som vant både NM og Nordisk dette året.

Men først og fremst husker jeg Richard som en aktiv og positiv gutt som ofte dukka opp og hjalp til med undervisningen av de yngre elevene. En kar det aldri var noe tull med.

Han fikk kreftdiagnosen som 17-åring mens han var utvekslingsstudent i Frankrike og måtte hjem til behandling. En trodde vel at det skulle gå bra, og i 2021 fullførte han videregående-eksamen med 21  6-ere på vitnemålet. Han var nå student ved NTNU og i gang med mastergradsstudier i Kybernetikk og Robotikk.

Mitt siste møte med Richard var under fjorårets Landsturnering – NM i sjakk i Oslo. Han hadde meldt seg på, men ble forhindret fra å delta de første rundene, men levert et hederlig resultat i klasse 3 med 3½ av 4 poeng.

Og nå kom denne ufattelige beskjeden. Vi sender vår tanker til hans nærmeste, vi er mange som deler sorgen med dere.

Johs. R. Kjeken

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *