4. plass i Eliteserien 2021/22

Eliteserien 221/22 ble avsluttet i helgen. Kampene ble spilt i Den gamle Krigsskolen i Oslo sentrum. SK 1911 spilte på bildet til venstre – vi ser Max Dal med ryggen til nærmest. Foto: Geir Nesheim

Vårt førstelag sto overfor en krevende eliteserieavslutning denne helgen, da plassen i neste års utgave ikke var sikker. Og med et sent forfall fra vår førstebordspiller Vojtek Plat  pga Covid19 så det ugreit ut. Helgen startet da også med tap 2-4 for et sterkt Asker lag med 3 stormestre, og da Alta vant og SOSS spilte uavgjort kunne alt skje.

Men på lørdag kom oppturen: gutta slo til med 3,5-2,5 over SOSS, og sikret plassen i neste års serie samtidig som SOSS måtte se at nedrykk var et faktum. I tillegg kom så  en ny flott seier 2,5-3,5 over Nordstrand i siste runde søndag. Dermed ble det 4. plass med 10 lagpoeng – sterkt med tanke på at GM Frode Urkedal ikke spilte for oss denne sesongen og at Noam Vitenberg var i USA de to siste spille-helgene. I tillegg kom sykdomsfravær.

Alle resultater fra Eliteserien 2021/22 kan finnes her.

Mye å glede seg over altså. Eivind Risting vant både fredag og lørdag, og var nære på et IM-napp. Isak Storme tok 2,5p på 3 runder i helgen. Og flere andre fulgte opp med solid innsats.

Jens Kjølberg løste «matt i ett trekk»-oppgaven i  sitt 56. trekk i 8. runde av årets Eliteserie (se parti under) og sikret dermed SK 1911s plass i Eliteserien neste sesong. Foto fra spillehelg 2 2021/22: : Geir Nesheim

Vi trekker frem Jens Kjølbergs seier lørdag – øyeblikket da eliteserieplassen ble sikret. Jens vant også søndag, og hadde en god helg for SK 1911.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *