Sven Erik Rognes vant Lyn/Hurtigcupen 2019 sammenlagt – og alt er klart for siste runde i Høst-turneringen

Sven Erik Rognes (til h) endte som en suveren vinner av Lyn/Hurtig-cupen 2019 sammenlagt. Her i et tidligere parti mot Frode Urkedal. Se resultater nederst i spalten.

Mandag 2.12 kl 19:11 spilles 7. og siste runde av årets høstturnering. Det er fortsatt spenning omkring hvem av fire aktuelle kandidater som tar seieren: Christian Poppe leder på tabellen med 5p og best kvalitet, men har allerede spilt sine 7 partier, og kan ikke lenger vinne. I siste runde møtes nemlig Albert Vogt-Østli (14 år) og Per G Svendsen i et særlig viktig parti, siden begge har 5p på 6 partier. De har før partiet jevn kvalitet som jo kan endre seg, men før runde 7 ligger Per Gisle best an der. Men det er to dark horses: Jørgen Tveraabak (3,5p på 5 runder) kan med seire i et utsatt parti og i siste runde komme opp på 5,5p  -likt med Svendsen og Vog-Østli hvis de spiller remis i runde 7. Og Erik Løveid har 3p på 4 partier, og kan vinne alene med 6p på 7 runder hvis alt går hans vei. Men det er en joker til: Alle partier må etter 1911s turneringsreglement være spilt før siste runde – det begynner mao. å bli knapt med tid!

Siste runde mandag 2/12 spilles da slik:
Vogt-Østli – Svendsen
Bechstrøm-Tveraabak
Skjeldal-Løveid
Bergan-Næss
Balas-Roksvold
Evanger – E Selvik
A Selvik – Lazareva
Madsen – K Selvik
Vik har walk-over i runde 7.
Partiet Poppe – Halvorsen (1-0) er allerede spilt, mens partiet Nesheim-Vederhus har gått til walkover-seier til førstnevnte pga fravær.

Alle meldinger om eget parti gis snarest mulig til 1911s turneringssjef Erik Løveid, på eriklveid@gmail.com.

Mandag 25.11 holdt vår stormester Frode Urkedal italiensktime for en interessert forsamling. En gammel åpning som fortsatt holdes ung gjennom ny innsikt, noe Frodes innlegg bar vitne om. Så ble det spilt lynturnering (tematurnering 1. e4 e5 2. Sf3 Sc6 3. Lc4 – og så kunne sort velge mellom enten 3.. Sf6 eller 3.. Lc5). Resultater:
Tor Arne Hauge 7p/8 runder
2. Jørgen Tveraabak 5p
3. Mikael Næss 4,5p
4. Thore Roksvold 2,5p
5.. Øystein Madsen 1p

Dermed er Lyn/Hurtig-cupen 2019 ferdigspilt. Det var i alt 34 deltakere i år, men 14 av disse var særlig ivrige, med 6 turneringsdeltagelser eller mer. I alt 18 turneringer ble spilt. Høyest deltagelse hadde Sven Erik Rognes med 16 turneringer, fulgt av Mikael Næss med 15 og Thore Rolsvold med 14.  Flest turneringsseire hadde Per G Svendsen (4), fulgt av Erik Løveid, Tor Arne Hauge og Harald Furnes (alle 3 seire). I alt 10 spillere hadde 1 turneringsseier eller mer. Resultatene i toppen (alle disse vil motta premie under juleavslutningen):
1. og suveren vinner av Lyn/Hurtig-cupen 2019: Sven Erik Rognes, 161,5p
2. Mikael Næss 118p
3. Erik Løveid 105,5p
4. Tor Arne Hauge 99,5p
5. Thore Roksvold 98,5p
6. Per G Svendsen 96,5p
7.  Harald Furnes 95,5p
8. Geir Nesheim 90p
9. Christian Poppe 76,5p
10. Trond Jacobsen 51p
11. Jørgen Tveraabak 49p

Alle resultater kan finnes her.

Så minner vi om den tradisjonelle Juleavslutningen mandag 9. desember – se egen invitasjon som sendes ut og legges ut 3/12.

Samme dag (3/12) sender/legger vi ut en invitasjon til å være gjest i studio under NRK-sendingene fra Lyn/Hurtig-VM i Moskva i romjulen. Følg med!

Det er også fortstt mulig å melde seg på SK1911s Båtturnering 2019: Fredag 13/12-søndag 15:12 – se egen invitasjon her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *